Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, July 16, 2013

Menu Berbuka 6Ramadhan dan Sahur 7Ramadhan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 berbuka

6 Ramadhan…balik kerja awal skit pukul 5 dah sampai rumah…rehat2 sebentar pukul 6 baru masuk dapur start masak..Kakakecik bagitau mak nak wat kuih abuk-abuk..okey mak ON..adik ilah plak nak makan bihun hailam..suruh dia buat sendiri takmau..last2 kakakecik yang kena buat…huhuhu…2 jenis je kami masak..murtabak dan samosa beli..hehehe…

sahur

Untuk sahur, kami dah decide nak buat nasi minyak sahaja..ini pun plan masa dok masak waktu berbuka..hehee..mak buat nasi minyak,kakakecik buat sambal bilis, telur dadar dan juga ikan bilis goreng..Sambal ikan bilis tu saja la kakakecik wat ala2 orang dulu buat…sambal bilis tak goreng.kakakecik suka sambal ikan bilis begini…Kenapa mak yang masak nasi minyak???? Sebab kakakecik punya nasi minyak tak sama taste nya dengan mak buat….huhu..sedap yang mak buat lagi..bertambah tau sahur tadi..harap ada lagi nasi tu boleh la makan untuk berbuka nanti..hehehe…alamak time sahur tadi mak n dik ilah tanya mana daging masak merah..soriiiiiiii terlupa yang mak dan dik ilah mintak buatkan..dorang tak makan lagi daging masak merah yang kakakecik buat….sapa suruh bagitau awal sangat…okey petang nie kak buat ye…opps cempedak goreng pun ada jugak..mak memang suka wat cucuq time makan sahur..dulu mak tak makan nasi..makan cucuq je…

 

p/s : selamat mencuba ye eliani buat nasi minyak ala mak long hehehe

 

psst : hari nie mesti ada mee goreng sebab moreh malam nie turn umah…

4 comments:

kiera'sakura said... [Reply]

rajin mak akak masak nasi minyak semata tuk sahur. nasi minyak yg macam kenduri punya tue ke kak? tengok kaler macam x sama

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura dah anak2 nak makan kiera...tu yg tambah selera...eh tak de la mcm umah kenduri punya..nie yg biasa2 je mcm orang jual pepagi tu...

Muhammadnuraizuddin said... [Reply]

nak sikit.. daging masak merah.

Lydia Miza said... [Reply]

Klu kat sini nasik minyak lawan ngan ayam atau daging. Lain rupanya kat sana blh pelbagai