Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, April 18, 2013

Bila Di “Paris”

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,


Hek eleh…bila masa pulak ang PARIS nie kakakecik oooi..jangan tatau la nie kakakecik dok ada kat PARIS..siap bermalam lagi kat sini tau..memandangkan malam tadi berada di PARIS…so dinner pun ala-ala omputih la kan…tak main la nak makan nasi tu..hehehe…

DSCN3605
Untuk dinner malam tadi..kami adik beradik anak beranak just makan pizza je….pizza buat sendiri habaq mai..nak letak apa pun ikut suka hati je…dah lama jugak kakakecik tak buat pizza nie…petang semalam masa dok borak-borak dengan kak Niroh anak beranak…tetiba terkeluar topik pizza…apa lagi terus budak-budak tu mintak buatkan pizza. Ateh pun apa lagi google la resepi…dah dapat resepi yang berkenan keluar la beli barang di kedai bahan kek YonHin, depan Aneka Kangar tu…


Resepi nya kakakakecik terlupa la ambik kat blog sapa…sebab copy paste ke word..keluar pegi beli barang tengok2 internet dah off..mintak halal ye tuan punya resepi.Kakakecik just ambik bahan doh sahaja, topping main campak2 je sebab budak2 nie hanya nak sosej. Sebelum hantar Athirah tuisyen pukul 8 malam tu, kakakecik uli la doh dan rehatkan nya…Tapi si Afiq dah lapar sangat…so buat la pizza simple untuk nya..eh Ateh pun lapar jugak la..habis gardenia ada..apa lagi topping la ikut kesukaan masing-masing.

DSCN3595
Satu untuk Ateh, satu untuk Afiq.satu untuk Athirah dan satu lagi untuk Angah..kecian nya Athirah x sempat makan..so 2keping boleh kat Angah..teka mana satu yang Ateh, Afiq, Angah dan Athirah…


Elok dah balik hantar Athirah tuisyen, Ateh pun makan la mini piza simple tu…time tu Kak Niroh ada bagitau Angah kata, ateh tu pandai je buat itu ini,mereka…Kak Niroh jawab : Ateh….kalau dia dok sini kita pakat pakat gemuk la…dah ateh buat macam-macam..Ateh hanya mampu senyum.

DSCN3599
Sejam menunggu dengan penuh ketidaksabaran nya terutama si Afiq.asyik tanya..Ateh tak siap lagi ke..Afiq lapaq nie…sabar ye Afiq….untuk Afiq ada bahagian dia sendiri sebab dia hanya nak sosej sahaja..tak mau cheese dan daging burger…bila kita letak merajuk..sabo je la. Tapi bila kepingan kedua…dia dah nak letak cheese kata nya sedap…hehehe..Bila kita perli dia…dia jawab.AFiq kan dah lama x makan pizza tu afiq tak ingat sedap ke tak..tapi piza ateh buat nie sedap la….Pandai sungguh si afiq nie ampu ateh nya…

DSCN3603
Walaupun agak tebal tapi ia lembut di dalam…lepas nie kalau nak buat kena buat 4 keping…baru okey ketebalan nya…Okey la ye kakakecik dah nak start masak memasak kejap lagi nak pergi ambik anak2 di sekolah…kakakecik kan bibik dan supir….hehhee


pssst : dah janji dengan afiq nak buat lagi pizza harini…tapi tak buat lagi sebab yis x cukup jangan dia tuntut time balik sekolah japg sudah la…



4 comments:

Cik Sara said... [Reply]

wahhh... baguihnya ateh ni.. Serba serbi tahu buat.. Kalau i ada abang, dah lama i suruh masuk meminang u sis.. =D

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply]

tak tertahannnnnnnnnnnn menengoknyaaaaaaaaa Shidaaaaaaaaa!!

Santan Manis said... [Reply]

amboii... bukan main lagi ye dia.. Sedapppppppp!!! btw SM done follow sini, jemput la singgah ke blog kalau sudi :)

kiera'sakura said... [Reply]

ateh meh duduk sini pulak la. boleh makan mcm2 hihihihi