Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, April 23, 2013

MyDinner

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

DSCN3777

Setelah lebih dari 24jam kakakecik tak menjamah sebutir nasi so malam nie nak tak nak mau tak mau kena jugak makan nasi…jangan dok jadi pemalas sangat…walau plan awal nak je beli nasi goreng di kedai..Tapi bila hujan turun malas la nak singgah2…lagipun risau terlewat, Hadi plak nak datang ambik kek kat rumah..

 

Petang tadi dok borak2 berbalas komen dengan Najla di FB dari sekeping gambar pinggan mangkuk yang terhidang tanpa makanan..berlarutan ke menu makan malam kakakecik..Sebab kakakecik teringat ada ikan terubuk masin di dalam esbox yang mak ngah bagi 2-3minggu lepas…So, kakakecik tanya la dia camne nak buat dan masak ikan tu…Najla bagitau just goreng biasa je…thanks Najla..

DSCN3770

Bagi melengkapkan menu dinner kakakecik buat gulai aka kari ikan sardin tin dan harus la ada kentang di dalam nya..hehhee…dan tetiba teringat nak makan telur dadar ala-ala telur dadar tak cukup minyak coz teringat zaman studi dulu selalu makan di Cafe FST…

DSCN3776

Ingatkan ayah akan balik dari Perlis awal, boleh la dinner bersama-sama..beria anak dara ayah nie masak tau, nasik masak dapur gas pulak tu sebab rasa rugi masak dalam periuk eletrik, hehee…tapi sampai sekarang ayah tak sampai rumah lagi..mungkin dia singgah kat mana-mana la nie..Makan la kakakecik seorang diri di depan TV tanpa teman. Walaupun menu simple tapi ia menyelerakan…habis makan nasi tu…Alhamdulillah kenyang sengkak perut nie…Tapi yang tak best nya, tekak nie rasa mcm terasa ada tulang yang tercekik..Almaklum la pertama kali makan nasi dengan ikan terubuk masin..huhu..

 

 

psst : terima kasih Nurul Ain, bagi petua baru untuk menghilangkan rasa tercekik tu…minum air dalam senduk..kejap lagi cuba..sekarang tengah khusyuk tengok Masterchef

6 comments:

Sunah Sakura said... [Reply]

hahaha...saya kurang sikit terubuk ni sebab banyak tulang..tak berapa nak suka...tapi kalo ada, makan la..sedap peee

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply]

oh, baru tahu petua nak hilangkan tercekik tu.. boleh share dalam fb biar ramai yg dapat manafaatnya...

kari sardin tu terliur akak tengok!!

MR & MRS MAKMUM said... [Reply]

sedapnya gulai tu kak

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Sunah Sakura sama la akak..kalau ada makan je la..

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Seri Kandi Tanah Jauhar akak nak ke kari sardin tu..ambik la..shda kasi free...save as tau..

kiera'sakura said... [Reply]

kalau makan yg simple memang sedap sampai licin pinggan kak. kira kalau makan kedai masak mesti terkemut2 nak habis. tapi kalau masak sendiri rasa x ckup nasi huuu.