Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, April 16, 2013

Bila Tinggal Seorang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,


Bila ada orang datang rumah sekali sekala, mesti akan tanya mak atau ayah “Anak bongsu ke nie?” bila ternampak kakakecik…Kakakecik cepat2 je jawab..”Anak tunggal buat masa sekarang dan yang paling kecik“ (sekarang dah tak kecik sangat dah..dah chubby)perasan habis kan kakakecik nie padahal ada je 2 orang abang, seorang kakak dan 2 orang adik..sebab apa kakakecik jawab begitu sebab kat umah sekarang nie hanya tinggal kakakecik sorang je anak mak..kecuali hari cuti je baru pakat adik beradik balik..pastu kakakecik nie dikategorikan kecik haluis dalam family berbanding dengan umo sebenar…jahat nakal tak kakakecik tapi tu kalau orang yang datang tu kakakecik kenal la kalau tak kenal senyum senyum malu je la…


Dan ada jugak yang kata kakakecik nie manja dengan family..erm, manja sangat ke padahal tak manja mana pun..mungkin orang kata / nampak kakakecik manja sebab semua benda nak ngadu dengan mak..cerita dengan mak, habis tu nak cite dengan sapa lagi, dengan mak ayah je la..tapi selalunya kakakecik cerita dengan mak la waktu santai-santai..Sampaikan ada la orang tu kata “Semua nak cerita dengan mak, macam budak-budak je dia nie” Hehehe..Ye la kat umah tu bukan ada sapa dah..tinggal kami bertiga je..mak, ayah dan kakakecik…tu yang orang nampak kakakecik manja kot…padahal disebalik nya…EH, tapi kadang-kadang tu air mata nie mudah je mengalir..murah air mata…


p/s : Itu la akibatnya bila tinggal kita sorang je di rumah dengan mak ayah, semua anak kakakecik yang punya, anak bongsu la..anak tunggal la..anak kecik la…anak manja la…hehehe

psst : kalau kakakecik dah kawin nanti kecian mak ayah tinggal berdua je.honeymoon la mak ayah..

4 comments:

Mama Safiyyah said... [Reply]

tapi mmg manja punnnnn ;-p

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Mama Safiyyah manja ke cik yeen..rasa nya tak pun..hehhe..tp tu la ada nangis kat cik yeen jugak kan time dok bercerita kisah lama tu

maria firdz said... [Reply]

Mmg ank bongsu mnja.. Heee

kiera'sakura said... [Reply]

satu je yang kira nak pesan kak.

hargailah masa akak dengan mak ayah akak nie sepuasnya. 'hirup' sepuasnya masa yang ada nie sebab nanti bila akak dah ada suami keadaan akan berbeza, bukan la kira nak kata tak best bila dah kawen nie sebab tak boleh duduk bawah ketiak parents lagi.

tapi suasana tue kita akan rindu selalu tapi dukacitanya takkan kita dapat nak merasa selalu bila dah berumah tangga ;)