Coretan Terbaru KakakeciK

Sunday, April 21, 2013

Jakel vs Kedai Kain Aneka Ceria

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Semalam sebelum ke Kangar, kakakecik bersama dengan mak dan Dik Ilah singgah ke Tesco Mergong untuk menjengah kain di Nagoya Textile…tapi kain-kain di sana kurang berkenan di hati..warna yang nak pun xde….rugi masa je masuk tesco tu…hehe..

 

So, tadi masa balik dari Kangar, kakakecik mintak izin dengan Dik Ilah untuk ke Jakel..mana tau ada kain yang kami nak color nya…xpun harga murah dari yang di Pendang….masuk sana…alamak….tak de jugak warna dan harga yang di bawah bajet kami…Yang ada warna nak tu xde plak terlebih bajet nya…sekali ganda mahal banding di Pendang..terus mintak undur diri daripada adik yang dok layan tu..sori la ye dik…

 

Ok…kita ambik di Pendang je…Minggu lepas dah tengok color dan harga nya dengan Kak Ja..memang dah berkenan..just tunggu Dik Ilah or Adik Pikah je untuk tengok warna nya untuk membeli…tak sempat dah tunggu Mak Cik untuk beli sama-sama dengan dia..hehehe.. untuk kami berempat…kami ambik 2 tone..yang dah kahwin tone nya gelap skit dan yang bujang tak kahwin soft skit color dia…nie cadangan Kak Ja…kakakecik ikut je…Dik Ilah pun ikut je…

DSCN3745

Done…16 meter..sorang 4 meter..Semeter RM8.80 sahaja..kakakecik mintak kurang dia kata harga dah offer..asal RM10.80…oh ok..kakakecik takde la pujuk lagi sebab banding dengan di Jakel tadi..kain lebih kurang sama je rasa nya harga di Jakel ada yang Rm10.00 semeter dan RM15.00 semeter…huhu…mahal oooo….kalau beli di Jakel dah rugi banyak ooo…mungkin mahal di Jakel sebab nama kedai nya..brand tu yang buatkan harga kain itu mahal…sebagai pembeli kita kena la pandai/bijak belanja kan…hehehe..fikir sebelum membeli..jangan membeli dalam keadaan mendesak…

 

Kain pasang untuk membuat baju dah beli…border lace pun dah pilih just nak confirm je color dan pattern mana yang nak ambik…nak pergi beli kat kedai jual bahan jahit di Tandop macam dah tak mampu lagi nak ke Alor Setar tapi tengok la camne kalau rajin esok lusa pergi Tandop je…naik highway 15minit sampai la..bayar je tol RM2.40 tapi kalau pergi balik dan RM4.80..tup tup harga border lace tu mahal dari yang kakakecik tengok di FB dan yang ada tak berkenan di hati ke..Rugi rugi kan…

 

psssst : harus bijak memilih jangan sampai menyesal nanti

4 comments:

kiera'sakura said... [Reply]

raya taun nie insyaAllah boleh pakai jubah je. hihihi

Hidayah Dayah said... [Reply]

Sis..kt a.star kdai mn ad jual lace..blh share x

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Hidayah Dayah kalau tak silap kat tandop ada jual..kedai yg jual peralatan menjahit...deretan kedai luar astar mall...kedai nya deretan bertentangan dengan TM

Ain Ajeerah said... [Reply]

Kain koshibo moss crepe tau tak ade jual kat mane