Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, April 1, 2013

Sama Nombor

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Pagi semalam datang kerja dari Perlis..bertolak pukul 9.15pagi dari Kangar..melalui Utan Aji dan Tok Pulau..shortcut habis la..elok sampai jalan besar Kangar – Alor Setar, kakakecik follow 1 kereta kancil….tak de la follow rapat pun..buat apa nak cucuk dia kan…biasa la da ikut belakang montot nya…terpandang kat plat number…erm, KBU..teringat Kami Blogger Utagha..dah lama x jumpa adik2 kat sana….pastu bila tengok nombor tu macam kenal sangat…

DSCN3357

Baca la 2-3kali….opps tutup mulut dan gelak sebentar..nombor kereta kancil tu sama dengan kereta yang kakakecik dok pandu dan motor skuter kat umah tu…macam mana la leh tak ingat…teruk kan…biasa la dah tua..anak sedara pun dah nak bertambah 13 orang..

 

Nie la pertama kali kakakecik terjumpa kenderaan lain yang sama nombor pendaftaran..kecuali RF kat umah tu…eh, yang 4 angka belakang tu je la..kalau sama semua lain kes plak..Kakakecik follow kereta nie sampai Simpang 4, Alor Janggus..kakakecik potong bagi dia la follow..dia pun mesti teruja kan tengok ada kereta lain sama nombor plat nya…kami berpisah kat Shell Ampang Jajar..

 

pssst : macam nak kena ke perlis je lagi arini or esok…doa2kan kak munirah (kak ipar sulung kakakecik) baik2 aje serta dipermudahkan urusan kelahiran baby..dia dah kena tahan ward di Hosp Kangar

7 comments:

puteraduyong said... [Reply]

kenapa tak berkenalan eratkan silaturrahim ... ;)

diana said... [Reply]

macam jejak kasih pulak...terjumpa sedara tengah jalan..hehehe

Sunah Sakura said... [Reply]

kalo sama semua maksudnya kete curik tu...takpun kete akak kete curik..ehhhhh! ahahahahhaha.. jangan maraaa :p

Chik Att said... [Reply]

buat jejak kasih kaihhh ...

rinduan citarasa said... [Reply]

wahhh..

awat xpi usya baik2. mana tau leh tukar no hp

kiera'sakura said... [Reply]

kira ingatkan sama dengan "nombor badan" kbu akak ihihihihi

Mrs. Abi said... [Reply]

tudiaaa siap potong nk suh org tgk hahahah awat tak hon time potong tu hahahahahhaa