Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, April 4, 2013

Jom Memasak : Kek Marble Coklat

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

  Picture 094

Kek kek kek…bukan aplikasi keek yang dorang dok gila guna tu ye..nie kek yang boleh di makan..Macam dalam entry Kek Butter semalam, kakakecik de bagitau yang mood memasak dan baking dah terbang jauh..nasib baik ada orang jumpa dan pos semula haha..bila mood dah ada tu…terus buat 2 biji kek…sekali harung pulak tu..penuh bekas mixer yang kecik tu…kena sopan sehabis nya bila mengadun nya..

Picture 102

Kek Marble Coklat nie kakakecik buatkan khas untuk adik untuk makan bersama BFF-BFFnya di hostel..Resepi nya boleh ke blog adik kakakecik, KEK MARBLE COKLAT ada dikongsi di sana bahan dan cara-cara membuatnya (sempat lagi promote blog adik tu)

Picture 086

Minggu sebelum tu kakakecik ada jugak buat kek marble coklat..tapi teknik nya lain skit, masuk kan adunan plain  dan akhir sekali baru masuk kan adunan coklat di atas adunan plain…dan kacau2 putar2 nya…buat macam tu sebab kak munirah lebih suka kek butter plain…tak menjadi la marble macam kek nia…jadi terasing skit…tapi still sedap la…

6 comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply]

akak suka kek marble..

diana said... [Reply]

best ni kalaU JALAN2 PI UMAH SHIDA..MESTI DIA JAMU KEK..JEHEHEH

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Seri Kandi Tanah Jauhar shida pun suka kek marble..kek orang dulu2..kek span tak berapa suka sangat

aDisH.sHidA said... [Reply]

@diana heheh..nak tau shida jamu kek ke apa mai la pendang...

kiera'sakura said... [Reply]

ada coklat kat tengah dia? nak try buat la

Mrs. Abi said... [Reply]

penah wt kek marble..tp tak sedap...mybe silap resepi kot so terus serik dh nk buat sbb xde sape nk makan huhuhu sedih...