Coretan Terbaru KakakeciK

Sunday, April 21, 2013

Viva…Viva

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Viva ooo Viva..kenapa la begitu..kakakecik telah dimalukan..dah tu Afiq plak yang menegur nya, Ops buka VIVA macam Sunah kena prank dengan Dr. nya..tapi nie Viva kereta comey tu..Khamis lepas kan kakakecik pergi ambil Afiq, Athirah dan Angah dengan Viva Kak Munirah..sebab senang nak masuk IPG Perlis jumpa Diah…dah ada sticker STAFF IPG Perlis.

 

So, dengan yakin nya kakakecik pun drive la viva manual tu bukan selalu drive kereta manual nie, terhantuk2 jugak la hehe..sekali dah sampai sekolah Athirah dan Afiq…Athirah tegur tu dia berpeluh ateh..pastu katanya pelik kenapa dah pasang aircond nombor dua pun tak sejuk lagi..terus dia pusing ke no.3, tup tup dengan selamba nya Afiq kata ATEH TAK TEKAN A/C…huhuhu patut la tak sejuk…dah 2x kakakecik begini..aritu masa bawak keta dik ilah tak tekan A/C jugak….sabar je la..

 

Bila dah ambik 2 orang tu di SK Sena, kakakecik ambik plak Angah di SMK Syed Hassan..Khamis tu Angah tunggu di luar sekolah…masa kakakecik sampai dia tengah beli jajan di gerai depan sekolah nya…Si Afiq dan Athirah pun nak turun beli jugak..Kakakecik free gear…kaki masih dok tekan “kelas” dah naik lenguh….huhuhu…nak lepas riso enjin mati….last2 tutup enjin semua…mudah cerita..

 

Kebetulan Kak Munirah pesan beli kicap dan Bio-zip, pegi la beli di kedai runcit dekat2 SMK Syed Hassan tu..sekali lagi kakakecik free kan gear..kaki masih jugak dok tekan “kelas” pastu de kata dengan Athirah, erm…kalau ateh lepas kelas nie mati tak enjin..Ateh, try lepas ye slow slow….YEHAAAAAAAAAaa tak mati pun enjin…hek eleeeeeh apa la ateh nie….mana la ateh tau..dah lama tak bawak keta manual…sabar je la.

 

Okey..sekali lagi time nak melintas…kereta dok undur..terpaksa la menggunakan teknik masa belajar memandu dulu…hahaha.dah clear kereta kiri kanan tak ada..cepat2 melintas…terhentak hentak plak….si Afiq dengan selamba nya kata “Ateh nie masak dah pandai, bawak kereta je sedikit tak pandai” Ambooooooi bukan main Afiq nie….Bila ateh dah stabil…dia puji..Fuyoooooooooo laju nya ateh bawak…mak pun tak macam nie..hehehe..baru tau ke Afiq…

 

 

psst : Ini la akibatnya kalau jarang sekali drive keta manual

4 comments:

kiera'sakura said... [Reply]

hahahahahaha akak nie kelakar la :p
akak jangan lama sangat tinggal keta manual takut nanti lama2 akak lupa yang laen2 :p tapi ok la tue janji boleh bawak lagi ye tak, mula2 bila dah lama tinggal mmg la akan tersengguk2 hihi

*kira remove then add balik url akak dalam bloglist kira baru naik entry terbaru akak. akak tukar url ke? tak kan?

DiahRodzi said... [Reply]

heehhee...keta manual neh kalau lama xbwk mmg kadang2 jadi gugup n gelabah nak bawak....:D

Chik Att said... [Reply]

Kereta manual ni ...bukan bleh tinggai lama lama. Kita lupa ...

MR & MRS MAKMUM said... [Reply]

LAWAK LA KAK SHIDA NIE HAHAHAHA