Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, April 11, 2013

Serbuk Jelly 1st Choice

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Oh, macam nie ke rupa serbuk jelly nya…ingatkan sama serbuk jelly dan serbuk agar-agar..Hahaha, buat teruk boleh kan kakakecik nie..Ye la malam tadi, 1st time tengok dan masak serbuk jelly. Serbuk jelly okey…bukan serbuk agar-agar…kalau serbuk agar2 tu kakakecik dah biasa juga, walau tak sampai 5x lagi..hahaha..Beza okey serbuk agar-agar dan serbuk jelly nie..jangan jadi macam kakakecik, ingat sama serbuk jelly dan serbuk agar-agar..hahahaha (dengan tak malu buat pengakuan)

 Picture 142 

Serbuk jelly First Choice nie kakakecik beli kat Giant Alor Setar, RM1.99 sekotak. Murah banding dengan keluaran lain yang RM2.00 ke atas dan yang penting ia nya HALAL. Kakakecik beli 5 kotak semua nya perisa strawberry dan sedap plak tu…puas hati habaq mai..Nak buat dia pun senang je…tak perlu letak gula ke apa..sebab dah ada siap-siap tak macam serbuk agar-agar kita kena letak gula sendiri dan air pun just letak 2 cawan sahaja. Kalau serbuk agar-agar tu 5 cawan rasa nya kena letak…

Picture 145

Ini la hasilnya, puding lapis jelly yang sebenar-benarnya, kalau yang sebelum nie kiranya Puding Lapis Agar-agar la ye..hehehe..Eh, ke sama je agar-agar dan jelly…konpius konpius..arghh malas nak pikir la..janji di kotak tu ada tulis perkataan JELLY sudah cukup..hehehe

6 comments:

lala yusof said... [Reply]

saya pun kekdg beli aje...asalkan ada step kat blkang;-)

najihah sahami said... [Reply]

rajinnya akak sayam nih ye. belum stat menjemput lagi kak. nanti Mish jemput kakakecikkk ni secara rasmi eh. haha

kiera'sakura said... [Reply]

tak sama!!!!!! hihihi. kira tau pun lepas kakak pesan tolong beli yang jenis jelly powder kristal untuk trifle dia

aDisH.sHidA said... [Reply]

@lala yusof hehee..saya pun nak buat tu baca 2-3x step belakang kotak tu..hehe

aDisH.sHidA said... [Reply]

@najihah sahami tak de la rajin mana pun mish.biasa2 je...habaq awai2 tu..nak plan ke sana

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura cepat je dia jawab x sama...hahaha