Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, February 7, 2011

SaPa PunYer SaLaH....RosYaM NooR or ShariFaH Abu SaLem?


aduuuus trilogi cinta kat tv1 dah start la...
shda memang ikut drama bersiri nie dari episod pertama lagi sejak 2Jan 2011 setiap ari Ahad, Isnin n Selasa pukul 10 mlm je mesti shda akan melangut depan Tv ngan Mak, tp malam nie ngan kak ja n anak2nya...
Drama 40 episod terbitan Suhan Movies adaptasi dari 3 novel
Tak Seindah Mimpi, Tak Semanis Impian dan Tiada Lagi Mimpi
Penulis Sharifah Abu Salem

tatau la kenapa shida suka tgok cerita nie...
adakah sebab rosyam noor or Fauziah Gous
tak pun Sharifah Abu Salem
tak kisah la sapa pun tp skrg nie shda tgh tgok drama ni sambil update blog...hehhe


Trilogi Cinta menceritakan perihal cinta tiga segi antara Razif (Rosyam Noor), Salmi (Amyza Adnan) dan Norjinah (Fouziah Gous) yang terjadi tanpa diduga. Kecurangan Salmi mendatangkan musibah apabila dia terlibat dengan kemalangan dan lumpuh. Kerana cinta yang mendalam, Razif menerima Salmi semula.

Norjinah pula pada awalnya seorang pembantu rumah yang ditugaskan menjaga kedua-dua anak Razif. Namun keadaan menjadi tegang apabila hubungan mesra mereka dicemburui Salmi. Dalam diam Razif menaruh hati kepadanya, namun serba salah melihatkan keadaan isterinya yang lumpuh.

Sinopsis drama di atas shida ambil dari
MANGGA




ok zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas shida nak sambung tengok drama nie...jom kita tengok sama2

10 comments:

Tieka Nadira said... [Reply]

best2!! like2!! =)

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Tieka Nadira best kan...shida masa episod pertama tu terlepas 30 minit...lepas tu bila dah tau xmau ke mana dah time kul 10-11 tu hehhehee

far_east said... [Reply]

best...sy tgk jugak..sebab dah tau jalan citer camner setiap tayangan mesty ternanti2..

Sunah Mohammad said... [Reply]

ala..tak dapat tengok tv la...takde tv kat sini..huhu

aDisH.sHidA said... [Reply]

@far_east kalau dulu kau laksana bulan yg ayu raudhah blakon best gak

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Sunah Mohammad kecian nyer..beli la tv murah2 1 hehee

Ujang9897 said... [Reply]

tak tgk..hehe..

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Ujang9897yana tgok x...kalau malam td korang mmg x tgok sbab g tgok wayang hahahahhaa

nur aisya humaira said... [Reply]

best ke cite ni??tk pernh plak tgk...

aDisH.sHidA said... [Reply]

@nur aisya humairabest aisya...tengok la....malam nie ada lagi...