Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, February 28, 2011

Mee Udang Berasap..Sungai Baru, Tanjung Piandang, Kuala Kurau, Perak……


mee udang

Mee udang berasap!!!!

Sungai Baru???

Tanjung Piandang??

Kuala Kurau???

Ada sapa sini orang PERAK…KSP (Kirin Selama Perak)..ADI SUDAEN ANGAH…jangan buat2 xmau ngaku plak erk…sekeh kepala satg baru tau….(sebabnya ni kawasan dorang aje)

Korang ber3 biasa makan tak mee udang berasap tak???

Belum erk…apa nie..shida yang dok kedah pun dah 2x pegi makan kat stu…KSP..ADI SUDA dan En ANGAH

tatau ke area mana nie…ok2 tahu x Sg Baru nie kat ne…tatau yer….kuala kurau….ban pecah…tanjung piandang..kalau tatau gak mai sni amik shida di kedah shida nak bawak tunjuk….Sg Baru nie…Antara Kuala Kurau, Ban Pecah dan Tjg Piandang…ia tengah2….Kat Sungai Baru nie ada 1 gerai makan KAK ROS MEE UDANG BERASAP…walau gerai kecik je tetapi sedap makanan di sni…macam2 ada bukan aje mee udang berasap ok…tp mee udang berasap nie la paling top kat gerai tu…..murah plak tu…gerai nie buka pukul 3 petang tutup 11 malam….kalau nak senang gerai nie depan TADIKA KEMAS SG BARU….Dewan UMNO Sg Baru…

Sebenar nya bulan satu (1) aritu shida dah pegi makan..dah amik gambar mmg dah gtau mamat di kedai tu nak masuk kan dlm blog….tetapi malang nyer gambar tu x masuk dlm memory card camera shida….so malam jumaat baru2 nie kebetulan nak p angkat barang2 dik ilah nak pindah ke ipoh…adik ilah plak nak open table sebab besday dia so kami dari kedah g makan kat kedai kak ros mee udang berasap nie la….4 mee udang berasap..1 nasi grg pattaya..1 nasi grg kampung+udang+telur mata, nasi grg ayam, 2 nasi goreng udang+air air air…korang teka bape rm…x sampai pun RM50.00 murah x…murah kan….udang pun banyak..sedap plak tu….

Yang shida tau ada mee udang berasap biasa, banjir dan special…kalau biasa ada dlm 5 ekor udang, banjir xtra udang..special shda x pasti la…Harga untuk mee udang berasap biasa RM4.00 tp kalau bungkus RM3.00 sahaja sebab x berasap..

Jom kita tengok berasap sangat ke mee udang nie….x sama macam kat taiping ngan pulau sayak tau

DSCN5231berasap kan….. DSCN5234 dah makin hilang asap nyer

DSCN5236

sedia utk di makan…

DSCN5239

licin…..ini tanda nyer sedap…..

memang kena dengan selera kami sekeluarga…

DSCN5243

DSCN5240 keadaan gerai kak ros mee udang berasap nie

DSCN5252

ini la kak ros nyer…tukang masak masa nie kak ros dtg bagi bisnes card dia kat shida…so shida mtk la nak snap pic dia..dia malu2 tp leh senyum lagi kira ok la tu kan….(kalau kak ros pakai tudung lagi ok kan)

so sapa2 nak pegi makan mee udang berasap nie…bawah nie shida kasi alamat dan no. telefon kak ros ok

KAK ROS MEE UDANG BERASAP

Lot. 1704, Jalan Pantai, Sungai Baru, 34250 Tanjung Piandang, Perak. Tel : 017-4399065

crd

mode : tatau la bila lagi dapat pegi sana..sebab dik ilah dah tukar ke ipoh…dah x keja lagi kat poliklinik komuniti kuala gula….

sebenarnya ada kisah di sebalik gerai makan ini….tgu next entry…zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas

19 comments:

D i n said... [Reply]

haha dekat ngan tempat aku ni haha
dekat sgt ngn parit buntar keh3..

sempoi tempat ni ;D

~...AmALinA....~ said... [Reply]

sedapnyeeeeee~

aDisH.sHidA said... [Reply]

@D i n orang parit buntar ke...biasa g makan ke kat gerai kak ros nie...sedap kan....

aDisH.sHidA said... [Reply]

@~...AmALinA....~ sedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap diiiiik...slruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup

D i n said... [Reply]

besa skali je pastu xdak pluang dah hehe ^^

aDisH.sHidA said... [Reply]

@D i n oooh ye ke..shida pegi 2x,.adik sokmo la pegi makan dstu..lepas nie tatau la bila plak..sebab dia dah pindah ke ipoh (pernah sesat kat prt buntar)http://cahayanurqasih.blogspot.com/2011/01/sana-sini-cuti-3-ari.html

사이트 ✻ romlah said... [Reply]

eh kat mna ni ? Sg BARU ? waaa ! sy salu pegi sana . sebab umah mak long kat situ . promot la tempat tu kat mna :) bole nk try jugak ! heee ..

D i n said... [Reply]

oh dah pindah ke...hurmm kempunan la nanti..

hah sesat keh3...

Sunah Mohammad said... [Reply]

nape saya tak terpikat ni? hahaha~










sebab de udang kot~ :p

izyanty collection said... [Reply]

nampak sedap,murah lak tu, memang berbaloi arrr...kalau kat juru 5 ekor mau rm10 sepingan..

kiera'sakura said... [Reply]

wahhh.. k.shida ade makan kn tuk ira x? hehehe.. akak jalan2 satu perak ke ape nie? hohoho

aDisH.sHidA said... [Reply]

@사이트 ✻ romlah kat area perak....kalau dr tanjung piandang sebelum kuala kurau...gerai kecik je..dekat dengan dewan orang ramai kg sg baru.....mmg sedap...berbaloi

aDisH.sHidA said... [Reply]

@D i n a;a adik dah pindah ke ipoh..setahun jugak la dia dok kuala gula..keja sana...kempunan..i;allah kalau p penang leh lajak ke sg baru nie...bulan 1 aritu sesat dalam pekan parit buntar :))

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Sunah Mohammad knp awk x makan udang erk....rugi 1 nikmat makan

aDisH.sHidA said... [Reply]

@izyanty collection memang sedap pun....murah sebab dekat laut kot....izyanty kat ne...t try la g makan tp ia gerai kecik je...

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura hahahha kiera itu la pasal..akak ari khamis tu sblmmghrb bertolak dr kedah...singgah prmtg pauh...sampai sana sg baru kul 10 gtu...kul 11 sampai kuala gula...11.45 bertolak ke ipoh..1pg sampai ipoh...pg jumaat g cmron....jom jom t kita p makan sama2 nak...

YanaMIB said... [Reply]

ms pi taiping hr tu x dtg kedai ni..pi tpt len..apa tah nama gerai tu..kira femes amos gak la..hehe..next time dtg sana bley la try tpt ni plak =)

aDisH.sHidA said... [Reply]

@YanaMIB myb yana g kedai mee udang taiping kot..yg gerai nie kat area tanjung piandang..setengah jam jugak la kot dr taiping...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

sedapnyer..