Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, February 22, 2011

Aku SaYaNg dan CinTa Sama Dia

assalamualaikum….salam sayang untuk semua pembaca CNQ…

di dunia ini di dunia blog ini shida telah menemui insan yang buat shida sayang buat shida cinta dengan dia serta blog nyer…

bukan seorang yang berjaya membuat kan perasaaan shida nie terus bersama tetapi 6 orang…..2 lelaki dan 4 perempuan…

mereka la insan2 yang berjaya mencuri hati shida..mereka la insan yang shida terawal shida kenal…baik..mesra…

terima kasih SUNAHQASEH….AMALINA..INDALINDA, AK JOHAN dan UJANG….

kita kenal antara satu sama lain dari segmen MHK 500 en ben akhir tahun lepas….kita antara yang aktif menjawab soalan harian tetapi yg selalu menang qaseh, amalina n ujang….ini telah membuat kan shida cemburu cemburu cemburu….masih shida egt..ujang share jawapan ngan qaseh utk soalan harian ke2…selepas qaseh menang soalan pertama….NAZ pun terlibat sama dalam komplot ini..kelakar jugak bila korang dapat shawl daripada MAMAZARA….untuk soalan terkumpul kita semua mencari jawapan bersama2…shida selalu bincang ngan AK JOHAN….ujang pun tak ketinggalan berlumba2 untuk mencari nama penuh pemilik 2+2=5…kita terjah blog dia….

Sehingga ke hari ini shida masih baik dengan dorang semua…SUNAH, QASEH, AMALINA dan UJANG aktif di SAHABAT BLOGGER…terima kasih En. Mat GeBu aka Dapur Tanpa Sempadan (DTS) sebab telah menarik shida masuk segmen En Ben Ashaari….sebab segmen en ben la….shda kenal dengan dorang semua ini….ini ini…

SUNAH sunah http://www.sunahsukasakura.com/

Adalah insan pertama antara blogger yang shida add kat FB…bila tgok mutual frend dia adalah seseorang yang shida kenal kami menjadi lebih rapat dan mesra sehingga kini…kami banyak kongsi suka duka masalah….sunah sunah akak tak boleh lupa  sunah kata nak hadiah yang akak sponsor tu..tp xde rezeki sunah…rezeki amalina, indalinda dan AK…korang tahu kan sunah la yang tolong buat header utk CNQ….sunah walaupun kita hanya kenal melalui alam maya tetapi kita baik rapat mcm pernah jupe dan kenal bertahun lama nyer..sedangkan kita hanya kenal 2 bulan…alhmdlah akak serasi ngan sunah…i’allah satu hari kita akan bersua muka….

QASEH qaseh  http://www.qasehdalia.com/

BAKAL MAK MERTUAKU seorang gadis pantai timur yang telah menarik perhatian shida sebab dia menang domain untuk 2 tahun…membuatkan shida nak kenali lebih gadis yang telah dimiliki oleh seorang jejaka blogger jugak….tak perlu la shida gtau di sni kalau sapa nak tahu siapa jejaka bertuah yang berjaya menawan hati qaseh pegi ke blog qaseh ok….entry2 qaseh banyak yang shida suka….yg kena ngan shida…tetapi shida jenis silent reader x suka komen sgt..hehhe…dulu shida egtkan qaseh ni sombong tetapi tak sebenarnya qaseh seorang yang peramah…shida suka cara dia…very frendly…SHIDA SAYANG QASEH

AMALINAina http://aremelyna.blogspot.com/

adik yang comey anak dara pulau pinang trademark blog nyer…lesung batu punye blog…menulis ikut kata hati bukan nak puji diri cuma nak jadi diri sendiri.shida leh rapat sebab dia menang utk soalan terakhir yang shida salah seorang sponsor utk soalan tu…kami bertambah tambah rapat apabila aktifnya kami kat sahabat blogger…thanks sahabat blogger….ina, mgu depan dh balik penang kan..so kita leh jupe leh wat kak sunah n kak qaseh jeles kan..jangan marah yer sunah n qaseh

INDALINDA

;inda 

http://lifehidupme.blogspot.com/

gadis terengganu student uitm…jugak salah seorang blogger yang terawal shida kenal dan rapat…dia jugak menang segmen en ben yang shida jd sponsor…dulu selalu shida balas2 mesej dengan dia kat FB…tapi kini linda sibuk ngan stdy…dh lama x ctc ngan dia….LINDA shida rindu linda…rindu nak borak2 mcm dulu….

 

AWANGKU JOHAN AK http://goldazone86.blogspot.com/

Jejaka keturunan Melayu –Brunei adalah blogger lelaki yang shida paling paling paling baik dan shida selalu chat dengan dia kat FB dan juga YM…pendekatan AK dalam entry nya shida suka..almaklum AK nie seorang cikgu….lagu yang dia pasang sayu n sedih sgt bila denga….AK egt tak lagi kita bertungkus lumus ke blog sana sni untuk mencari jawapan yang en ben kasi..kita hmpir putus asa…boleh di katakan setiap ari kita akan bincang jawapan terkumpul….AK pun skrg nie bz di sekolah tetapi jika shida nampak dia on9 YM shida akan tanya khabar adik shida sorg nie,….kecian AK nak sgt join gath tpi dia di sebrang laut sana…

 

UJANG 131992_119247351476594_119247088143287_97704_8106127_o http://azfar9897.blogspot.com/

hahhahhah lelaki ini…….tunangan orang…YANA Mib adalah tunang ujang….konon nyer kata ujang nie Lisa Surihani dan Heliza helmi tu ex-gf dia…alahai tak kan korang tatau si ujang nie kan jejaka perasan…ujang lawak je…..ujang memang jenis gila punya orang…shida suka entry dia yang bersahaja…bila baca nyer entry dia buat shida gelak ada je dia bikin gempak sana sini..pastu korang nak tahu x si ujang nie suka kentut merata tau..kalau boleh semua tempat dia nak lepas kentut…tp sebab kentut dia tu la dia pemes….wah ujang tengah sibuk menghitung hari bakal jadi raja sehari i’allah mei nanti….semoga dpermudahkan segala urusan nya….

Kepada blogger yang lain2 bukan shda tak sayang korang…..shida sayang dengan semua orang yang shida kenal tetapi mereka antara insan2 terawal shida kenal di sni..shida harap perkenalan persahabatan yang terbina ini akan kekal buat selama2 nya..i;allah…

pssst : entry ini adalah kongsian bersama shida ngan sunah masa kami dok pm kat ym….sunah sabar ye sayang..abaikan orang mcm tu..akak percaya sunah seorang yang tabah…anggap ini ujian daripada-NYa untuk mematangkan sunah dalam menjadi kehidupan sebagai insan-Nya di muka bumi ini…sabar ye…

With Love ,

~ aDisH.sHidA- CahayaNurQasih ~

 

Update..ENTRY BERKAITAN

AMALINA : http://aremelyna.blogspot.com/2011/02/mereka-penyeri-hidupku.html

SUNAH : http://www.sunahsukasakura.com/2011/02/insan-insan-terawal-terima-kasih.html

QASEH : http://www.qasehdalia.com/2011/02/persahabatan-blogger-yang-terjalin.html

UJANG : http://azfar9897.blogspot.com/2011/02/aku-ada-kerana-mereka.html

22 comments:

Woofer Storm said... [Reply]

kalau baik,smua nak kwan..heheee
yg pntg ati mo jujur,betul tak??
follow sni..

Dda Ly said... [Reply]

:) dpt kawan yg caring..sape tak mo..:) :)

meh singgah umah ye..
http://laydie-dda.blogspot.com

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Woofer Stormbetul ni apa yang penting keikhlasan kejujuran dalam persahabatan..shida harap persahabatan yang terjalin akan kekal

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Dda Ly betul tu kan..tp nak cari kawan yg betul2 ngam tu amik masa..ok shida sngah jap g..thanks jengok umah shda nie

SaYraH WonDerLanD said... [Reply]

kalau kita jujut, ikhlas of coz la sama org sayangg kita. Entry yg sgt tulus drp awak. Best nya ada teman2 blog yg rapat. Sarah belom ada lg sebab masih baru

aDisH.sHidA said... [Reply]

@SaYraH WonDerLanDbetul tu sarah..kalau kita ikhlas ngan sesorg i;allah akan kekal...thanks...shida rindu kawan2 shida di arena blog ini....

Sunah Mohammad said... [Reply]

akak...terima kasih... :)

http://www.sunahsukasakura.com/2011/02/insan-insan-terawal-terima-kasih.html

diana said... [Reply]

tu yang bestnye berblog ni..
dapat klawan2 yang best..
tak sama macam kawan2 kat luar nun kan??

Awangku Johan said... [Reply]

Salam kak shida jutaan apresiasi penghargaan AK hulurkan buat akak di atas entri yang sgt tulus ini.. AK bersyukur dpt berkenalan dgn akak biarpun stakat d dalam alam maya ini tp hakikatnya ibarat macam adik bradik pulak kan.. rasa terharu pulak baca entri akak ni.. huhu... moga ukhuwah yg terjalin ini tidak terputus d sini sahaja.. moga ianya berkekalan.. amin

maap skiranya AK x terbalas komen, YM, FB dll dsbbkan dgn kemelut kebizian AK d skol.. guru baru ini byk betul keje yg d bg dr phk skol.. terima tuk tmba pgalaman..

Ujang9897 said... [Reply]

alamak...adoi..syahdunya entri ni..


korang 2 orang mmg best la..sunah dan shida buat terharu pagi2 ni..=)


bestkan kenangan segmen bro ben..

~...AmALinA....~ said... [Reply]

kak shida syg,,, mekasih ye,, terharu sgt...(T_T) pape p0wn ina bertuah jugak dapat kenal akak,,=) appreciate sgt.. t kita jumpa kay..kasi kak sunah n sis Qaseh jelez,,=p

chenta hatie said... [Reply]

eeh, name den pon ado la:) seronok bekawan2 ngn blogger ni.sgt nice!!!

Sunah Mohammad said... [Reply]

@~...AmALinA....~

tak, tak, tak...tak jeles, ok? haha~

nur aisya humaira said... [Reply]

Assalam..waa,buat camni lgi close antara blogger..saling mengenali kan??:)

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Sunah Mohammadsama2 sunah...akak hargai persahabatan kita...syukur dpt kenal korang semua

aDisH.sHidA said... [Reply]

@dianabetul tu diana..shida ramai kawan yang kenal di alam maya....i'allah mereka la ant sahabat2 shida dunia akhrt

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Awangku Johanwslm ak...akak rindu saat2 2bulan lepas...banyak kenangan kan..walau masa tu kita x kenal ant satu sama lain..tp kerana segmen en ben buat kita semua kerjasama dan rapat....i'allah begitu la akak harapkan...xpe akak paham adik akk sorg ni cikgu yang dedikasi...

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Ujang9897syahdu yer ujang shida terharu ujang baca n balas entry..kenangan yang tak bisa dilupakan..

aDisH.sHidA said... [Reply]

@~...AmALinA....~xdpt akk bygkan kalau kita semua jupe t...mau nak pisah nangis nie...uwaaaaa

aDisH.sHidA said... [Reply]

@chenta hatiebetul tu...walau kenal di alam maya tp kita leh tau setiap ari apa dia buat dr blog nyer...very nce

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Sunah Mohammadye le tu x jeles...t anta sms kat akak....akak jeles la akak nak jupe dorg..sunah tatau bila dapat jupe hehehehe

aDisH.sHidA said... [Reply]

@nur aisya humairawslm aisya....mereka la antra terawal shidakenal di blog ini...yg shida rapat..aisya ngan adam pun sama jugak..i'allah kita akan kekal sbg sahabat